Sunday, February 24, 2008

Monkey attack!

video

This is not a scene in the zoo...this is behind my house! At the back of my house there is a thick bushes where the monkeys live. Everyday they will come and sit under that tree and making a lot of noise. My kids love to watch them play among themselves. Sometimes there were 20-30 of them playing there..
Garangnya muka dia..besar daripada Afiq dia ni!

14 comments:

LadyJava said...

Oh dear.. takutnyer... eh do they come inside your house?? so scary...I don't like monkeys.. they can look so mean... and like ready to attack all the time...Me no like!!

natrah said...

nope..they just stay there or main2 on the fence..tp suka cabut pokok bunga org tanam..:(

Farah Deen said...

NAT................just like the botanical gardens...monkeys are everywhere..aku takut dia kejaq and terkam! Wei...as long as they dont enter your compound..biaq pi la kan... anyhow...tu penempatan dia!

Noushy Syah said...

Best best best!! Love seeing them in real like in Botanical Gardens..they are so cute and friendly!

Nature is beautiful..but hopefully they won't disturb or coming to your house..

natrah said...

Noushy!!! come come lets play with the monkeys...
My kids and me pun like to watch them play..
sometimes they just sat in front of my glass sliding door and look at their own reflection at the glass door..funny rite?..mcm beraksi depan cermin..and we watch them from inside the house (of course they didn't see us..coz cermin tu gelap..kalau dak dah lama diorang lari)

natrah said...

Farah,
ha betoi farah kat botanical garden the monkeys mcm garang kan..takut dia sambaq food yg kita bwk..
here monkeys tu look like tak garang tp tak tau lah jugak coz my kids mmg tak pernah pi dekat depa just tgk dari jauh ja

Mak Su said...

hai...salam kenal, saya sampai dari blog angriani... ada pagar tak kat rumah tu? scary ler

Noushy Syah said...

yeyyy..nanti Afiq, AIman and Danial will wait for auntie Noushy at airport with mummy ok? Then bole main dgn monkeys tuh..

Ehh Nat, maybe they look friendly but those are the wild one right?

Point taken, no need appointment kan..after all Ipoh-baling is not that far, on the way,I'll pick up Farah and her angels and make sure you prepare CKT for us ok? :)

tiffany said...

kak, bahaya tu ngk monyet2 berkeliaran... shieda pernah kne pelok ngan monyet waktu kecik2 dulu, tobat sampai sekarang tak suke diorang...

natrah said...

Mak su,

First of all thanks for visiting my blog.

My house mmg ada pagar but you know lah, perangai monyet kan...pokok pun dia panjat...ini kan pula pagar setinggi 1.5m jer..

My kids pun tgk dari jauh jer..takut jugak..mana tau dia terkam..hish mmg tak sempat budak2 tu nk lari.. but all these while dia tak pernah kacau lg lah..

eh..do come again ya..appreciate ur comments

natrah said...

Yeay aunty noushy wanna come...jom2 mintak dia bwk ole-ole dari UK..Muahahahhaa (eh I tak ckp ni tau..Aimandanialafiq yg ckp :) )

Ipoh?? who's from Ipoh?? Shahyang ke? 2 hours only maaa Ipoh from Baling..

Come2 CKT is waiting..oh wait,I don't know how to cook CKT..tapau ok kan? :)

natrah said...

Shieda,

mmg bahaya monyet2 ni..tu sbb my kids tak pernah tgk dari dekat kat luar umah kalau dekat mesti dari dlm rumah je..but they come very close to the house kdg2 even peep thru my window pun..cuma they cannot go thru lah coz all my windows ada mosquito net..

I rasa yg kat botanical garden tu lg tak heran kat org sbb dh selalu tgk org..yg ni mcm penakut sikit kat org...bila kita jerit je terus dia lintang pukang :)

Noushy Syah said...

emmm..xtau xpe as long as CKT, Farah mesti bole introduce the best CKT in town..:)

Wow..that's cool, only 2 hrs drive..yeap, Syahyang Ipoh mali..:)

Prezzie for the 3 heroes sure no problem, auntie bring Abg Lampard and the team from Chelsea bole? muahahahha..

natrah said...

Noushy,

Hv to invite me neh pi wedding reception kat Ipoh..nk pi jugak..hehehhe

Abg Lampard pon tak pa..tapi jersy abg Lampard dgn jersy sape2 lg.. boleh jugak nk bwk..Muahahahhaha (I tak ckp ni...aimandanialafiq gak yg ckp)